Deze BABS verteld..

Hoe het werkt:
Een trouwambtenaar, die werkt toch voor de gemeente? Ja, dat klopt! Maar bij (bijna) elke gemeente mag jij ook jouw eigen Buitengewoon Ambtenaar Burgelijkestand (BABS) meenemen om jullie huwelijk te voltrekken. En waarom zou je dat nou doen? Heel simpel: omdat het vele malen leuker is om te werken met een zelfstandig trouwambtenaar! Je kan precies afspreken hoe jullie willen dat de ceremonie wordt vorm gegeven. Dit kan bijvoorbeeld omdat jullie graag een BABS willen in dezelfde levensfase, meer gericht op de kinderen, op een bijzondere tijd/plek enzovoorts.
Op de site van de gemeente waar je trouwt kijken jullie eerst of het mogelijk is dat een zelfstandig trouwambtenaar jullie trouwt, ze noemen dit vaak: trouwambtenaar voor één dag. Als dit mogelijk is en jullie zijn enthousiast geworden over mij door de foto’s of de ervaringen van anderen, benader mij dan via de mail en laten wij dan eens gezellig en vrijblijvend kennis maken!


In de tas van een BABS:
Ik ga een huwelijk voltrekken en ik neem mee.. Natuurlijk is dit heel persoonlijk en praat ik hier niet voor iedere BABS, maar mijn tas is magisch. Want ik moet overal op voorbereid zijn.
We beginnen natuurlijk met de nodige persoonlijke verzorging: deodorant en parfum. Aangezien de meeste huwelijken plaats vinden in de zomer en een toga echt hot hot hot is, zijn lekkere luchtjes geen overbodige luxe. Daarnaast de tissues, zweet of tranen, we willen ze allemaal weggeveegd hebben binnen aanzienlijke tijd. Maar ook de elastiekjes en schuifspeldjes, want mijn haren moeten uit mijn gezicht zijn. Die papieren die voorgelezen moeten worden zijn altijd laag, (hallo onderkin), en om dan ook nog eens haren in je gezicht te hebben hangen.. nou nee! Dan het papierwerk: de persoonlijke speech die ik voor jullie schreef. Maar ook de aktes van de gemeente, hierop tekenen jullie en jullie getuigen. En natuurlijk het trouwboekje en/of kinderaktes als jullie deze zouden willen. Om ervoor te zorgen dat deze ook met elke weersomstandigheden oké blijven, heb ik ook hoesjes tegen de regen en paperclips tegen het weg waaien. Zelf een mini nietmachine om papierwerk vast te nieten is mij niet te gek. Verder heb ik snoepjes en stickers in overvloed, gewoon omdat ik kindjes soms wat moet ‘helpen’ op zo’n een grote dag. En ohja, de volgende voorwerpen slingeren ook nog in mijn BABS-tas rond die verder geen uitleg nodig hebben…: kauwgom, (blaren)pleisters, pumps, slippers, lippenstift en genoeg pennen.


Hier binnenkort meer informatie over bijvoorbeeld:
Getuigen, geloften, weggeven, de officiële stukken, opstelling tijdens een huwelijk en nog veel meer!